Detta är Lindahls Mejeriprodukter

Historik

1999: Lindahls Mejeriprodukter AB grundades av Anders Lindahl – ett företag som importerade grädde och mjölk från Tyskland till den svenska marknaden.

2002: Axfood frågade Lindahls om man kunde börja leverera turkisk yoghurt.

2010: Skånemejerier köpte 90,1 % av Lindahls Mejeriprodukter i oktober. Skånemejerier önskade förstärka sin ställning gällande matlagningsprodukter och stärka positionen i Finland och Norge.

2012: Skånemejerier köpte resterande 9,9 % av aktierna i juni.

2013: Lindahls lanserar sina första kvargprodukter.

2014: Lindahls blir marknadsledare inom kvarg på den svenska marknaden.

2016: Lindahls kvarg som säljs i detaljhandeln produceras i Sverige på svensk mjölk.

Jönköping

Lindahls har sedan företaget grundades sitt kontor i Jönköping. Idag arbetar tio personer på kontoret med allt ifrån inköp och produktframtagning till marknadsföring.

Lindahls mejeriprodukter

Kontoret ligger på näst översta våningen i Jönköpings enda skyskrapa. Utsikten är bedövande, och har definitivt fungerat som inspirationskälla i utvecklingen och marknadsföringen av produkterna genom åren. Som en medarbetare en gång sa: ”The sky is the limit”!