Om Lindahls

För länge sedan, när nordiska kylskåp mest innehöll mjölk och fil, hittade vi receptet på krämig, turkisk yoghurt. Lyckliga över upptäckten bestämde vi oss för att sprida nyheten, så att fler skulle få upp ögonen för den härliga smaken.

Med tiden har smakerna blivit fler. Fler matlagningsprodukter och ett växande sortiment av protein- och träningsrelaterade produkter. Och för att underlätta för våra kunder har vi idag delat upp sortimentet där våra kvarg- och proteinprodukter går under varumärket Lindahls, medan vi samlat våra matlagningsprodukter under namnet Salakis.

Salakis står för genuina smaker och känslor med bakgrund från Medelhavsområdet. Baserade på lokala recept och traditioner, är det unika mejeriprodukter som inspirerar och förnyar vår matlagning.

Historik

1999: Lindahls Mejeriprodukter AB grundades av Anders Lindahl – ett företag som importerade grädde och mjölk från Tyskland till den svenska marknaden.

2002: Axfood frågade Lindahls om man kunde börja leverera turkisk yoghurt.

2010: Skånemejerier köpte 90,1 % av Lindahls Mejeriprodukter i oktober. Skånemejerier önskade förstärka sin ställning gällande matlagningsprodukter och stärka positionen i Finland och Norge.

2012: Skånemejerier köpte resterande 9,9 % av aktierna i juni.

2013: Lindahls lanserar sina första kvargprodukter.

2014: Lindahls blir marknadsledare inom kvarg på den svenska marknaden.

2016: Lindahls kvarg som säljs i detaljhandeln produceras i Sverige på svensk mjölk.